Skat på fadøl sænkes med 1 penny

Skat på fadøl sænkes med 1 penny

Fra torsdag vil prisen på fadøl blive sænket med 1 penny, som følge af en reduktion i alkoholafgiften, der har til formål at fremme væksten i sektoren.

Den 1,7% reduktion af alkoholafgiften på fadøl, der blev præsenteret i sidste års budget, er den første reduktion af alkoholafgiften i ti år.

Dog hævder kritikere, at stigninger i arbejdsgivernes nationale forsikringsbidrag og forhøjelser af mindstelønnen vil føre til højere priser på fadøl, da pubberne sandsynligvis vil overføre disse stigende omkostninger til forbrugerne.

Der træder også en lettelse for producenter af håndværksøl i kraft torsdag, med de samlede omkostninger ved begge politikker på 85 millioner pund.

Denne lettelse gælder for drikkevarer med en alkoholprocent (ABV) under 8,5%, hvilket resulterer i en skattebesparelse på 1 penny på den gennemsnitlige fadøl med en ABV på 4,58%.

Ifølge regeringen vil denne initiativ påvirke tre femtedele af alle alkoholiske drikkevarer, der sælges i pubber.

Desuden er lettelsen for små producenter særligt for produkter med en ABV under 8,5% og falder, når produktionsniveauerne stiger.

Society of Independent Brewers and Associates har udtalt, at disse politikker vil hjælpe pubber med at konkurrere mod de lavpris alkoholer, der findes i supermarkeder.

Kritikere har dog påpeget, at de skattelettelser, der tilbydes, ikke er tilstrækkelige til at kompensere for andre beslutninger taget af finansminister Rachel Reeves.

Fra april vil mindstelønnen for personer over 21 år stige med 6,7% til £12,21. Samtidig vil virksomhederne stå over for højere nationale forsikringsbidrag.

Adskillige pub ejere har indikeret, at de muligvis bliver nødt til at hæve prisen på en pint med 30 til 40 pence på grund af stigende arbejdsomkostninger.

Tim Martin, administrerende direktør for Wetherspoons, udtalte i kædens seneste finansielle resultater, at stigningen i ansættelsesudgifterne vil resultere i årlige omkostninger på 80 millioner pund for virksomheden.

Han sagde, at foranstaltningerne i budgettet har en betydeligt større indflydelse på pubber og restauranter end på supermarkederne og beskyldte politikerne for at være "middagsgæster, snarere end pubgæster".

Emma McClarkin, administrerende direktør for British Beer and Pub Association, sagde, at pubber og bryggerier nu står overfor en "april-afgrund".

Fagforeninger har støttet stigningen i mindstelønnen, mens de har kritiseret store virksomheder for at "påstå finansielle vanskeligheder" trods deres betydelige overskud.

Regeringen har erklæret, at stigningen i arbejdsgivers nationale forsikring er nødvendig for at håndtere de offentlige finanser.

Disse tiltag kommer på et tidspunkt, hvor hotel- og restaurationssektoren står overfor store udfordringer.

Flere barer, pubber og restauranter har rapporteret om, at deres steder er "uendeligt stille", da forbrugerne ikke bruger nok på grund af de stigende leveomkostninger.

Selvom udfordringerne fortsat er til stede for hotel- og restaurationssektoren, tilbyder afgiftnedsættelsen på fadøl og lettelsen for små producenter et skridt i retning af at støtte pubber og bryggerier.

Denne politik har til formål at hjælpe uafhængige virksomheder med at forblive konkurrencedygtige og tilskynde flere mennesker til at besøge deres lokale pubber. På trods af stigende omkostninger kan industrien, ved hjælp af vedholdenhed og løbende støtte fra regeringen, vokse og blive bæredygtig.

Med fokus på fællesskab og kvalitetsoplevelser kan pubberne fortsætte med at trives. Ved at finde en balance mellem rimelige lønninger og strategisk lettelse har sektoren potentiale til at tilpasse sig og blomstre, hvilket sikrer, at den great British pub tradition forbliver stærk.